Comments 23

 1. Vrouwen hebben in de loop der jaren extra rollen gekregen. Zelfstandigheid, carrière. De zorg voor het huishouden en de kinderen is niet veranderd, vergroot de kans op burn-out. Mannen hebben geen extra rollen gekregen. Verder wilde ik echt niet in de directie, vond ik bijna een vies woord. Ik wilde met mijn handen aan het bed zitten, vanuit de praktijk bijdragen aan ontwikkeling en innovatie.

 2. Mannen zijn minder op de relatie, kunnen het zakelijke en emotionele beter scheiden. Kunnen gemakkelijker echt kwaad worden en het dan loslaten. Vrouwen laten zich meer meeslepen door hun emoties, scheiden inhoud en relatie minder en blijven er ook langer meeslepen. Dan slaat het in de relatie, samenwerking.

 3. Mijn inbreng ligt vooral op de intuïtieve en procesmatige kant van projecten of de samenwerking. Wat ik nodig heb is de tijd kunnen nemen, het proces laten rijpen en vorm te laten krijgen. Niet meteen in actie te moeten komen. Mannen kunnen minder goed overweg met zijn, het “waarnemen van alles”, het sluit niet aan bij hun kwaliteit, doen, en kan verlammend werken.

 4. Als meer vrouwelijk in waar ik mee worstel op het werk herken ik: Bescheiden, zelfonderschatting. Ik was erg gefixeerd op “kan ik het wel” in plaats van “krijg ik er energie van “. Het idee alles gedaan te moeten hebben voordat ik klaar zou zijn voor een hogere managementfunctie, geen stappen over te kunnen slaan. Ik ben nogal zelfkritisch en oplossingsgericht. Heb niet het gevoel veel waard te zijn. Ik wil graag controle over situaties hebben, plan vooruit, maak scenario’s.

 5. Als meer vrouwelijk herken ik wel:
  Letten op de non-verbale communicatie, contact maken en de balans werk-privé.
  Echt interesse in anderen hebben, weten hoe iemand leert, hoe te leren leren.
  Het emotioneler zijn. Maakt dat ik me kwetsbaar voel.

 6. Perfectionisme, fouten en aanvallen persoonlijk opvatten is iets vrouwelijks. Maar dat had ik dus niet.
  Verder heb ik het niet zo op feesten en recepties, het netwerken, de PR. Daarvoor moet je jezelf belangrijk vinden, op de voorgrond willen staan. Is meer een mannending. Dat is jammer, want op feestjes en recepties worden de meeste opdrachten vergeven. Ik ben wel competitief ingesteld, ik wil winnen, dat brengt je ver.

 7. Mannen zijn wel gevoeliger voor status, positie maar mijn ervaring is dat dit verschil niet zo groot is, vouwen kunnen dit net zo goed hebben. Mannen hebben hun emoties vaak helderder, bekijken dingen zakelijker. Vrouwen hebben meer aandacht voor het proces en samen naar gemeenschappelijke resultaten werken.

 8. Ik herken vrouwelijke (V) en mannelijke (M) kwaliteiten van mezelf: Mensen in hun kracht zetten (V), zakelijk omgaan met emoties (M), resultaatgericht (M). Sensitief voor wat er speelt (V). Ik ben duidelijk, to the point in wat ik wil bereiken en flexibel en coöperatief in hoe. Ik voel me verantwoordelijk voor de organisatie in zijn geheel, vanuit de dienstverlening zelf en de continuïteit daarin (V). Ik doorzie processen snel, voel ze aan (V) – Hier zou ik wel meer mee willen doen.

 9. Kwaliteiten die ik als meer mannelijk van mezelf zie:
  – Analytisch, overzicht houden, plannen en organiseren, lijntjes uitzetten, duidelijk overbrengen wat nodig is.

  Kwaliteiten die ik als meer vrouwelijk van mezelf zie:
  – De laag onder de woorden boven tafel krijgen, mensen verbinden, bemiddelen.
  – De ander willen leren kennen, echte interesse hebben, me in ze kunnen verplaatsen.
  – Feedback geven op wat iemand doet zonder dat het bedreigend is.
  – Integer, gericht op het gezamenlijk te behalen resultaat.

 10. Kwaliteiten die ik als meer mannelijk in mezelf zie:
  Zakelijk, van lol houden, negatieve dingen makkelijk los kunnen laten, van je hart geen moordkuil maken.

  Kwaliteiten die ik als meer vrouwelijk in mezelf zie:
  Open minded, onderzoekend, niet snel een oordeel, respect en vertrouwen, toegankelijk, persoonlijk benaderbaar, niet vanuit een rol.

 11. Vaak voel ik wel aan wat ik van iets vind, maar ik moet het eerst onder woorden kunnen brengen, onderbouwen, voordat ik het uit. Omdat [mannen] het anders niet begrijpen, serieus nemen. Niet met de vuist op tafel, luisteren, op de inhoud gericht zijn.

 12. Post
  Author
 13. Post
  Author

  Perfectionisme, fouten en aanvallen persoonlijk opvatten is iets vrouwelijks. Maar dat had ik dus niet.
  Verder heb ik het niet zo op feesten en recepties, het netwerken, de PR. Daarvoor moet je jezelf belangrijk vinden, op de voorgrond willen staan. Is meer een mannending. Dat is jammer, want op feestjes en recepties worden de meeste opdrachten vergeven. Ik ben wel competitief ingesteld, ik wil winnen, dat brengt je ver.

Geef een antwoord