Comments 19

 1. Je vrouwelijkheid inzetten is niet erg. Het helpt om snel contact te leggen, vertrouwen te krijgen, mensen over de streep te trekken. Let wel goed op je grenzen en ga niet verder dan die eerste stap, daarna moet je het van de inhoud en het proces hebben. Mannen hebben hun eigen machtsmiddelen en daarop rust minder een taboe. Die machtsmiddelen zijn – neutraal geformuleerd – een grote mond, dominantie, bondjes, ellebogenwerk en natuurlijk dat er van ze verwacht wordt dat ze deskundig zijn.

 2. Hoe om te gaan met mannen, niet te moeilijk over denken. Bespreekbaar maken, “stop” zeggen of juist zelf provoceren, overtoepen. Niet alleen op willen lossen maar er met iemand over praten wanneer het gebeurt. Het bespreekbaar maken. Negeren werkt niet.

 3. Maak, voordat je met kinderen begint, afspraken met je partner over de verdeling van tijd en het huishouden en hou hem (en jezelf) daaraan. Wees dan ook bereid om thuis zeggenschap in te leveren, offers te brengen en flexibel te denken in mogelijkheden.

 4. Respect voor elkaar, inleven in elkaars positie en dan vergeven, loslaten. Blijf bij jezelf, doe wat op dat moment bij je past, ook al is het luiers verschonen. Trek je minder aan van wat je denkt dat anderen van je denken, sta voor je eigen normen en waarden.

 5. Vind de rust in jezelf, laat je onzekerheid je niet domineren, hou je niet in omdat je denkt dat alles en iedereen om je heen het beter weet. Kies je strijd. Zorg dat je weet waar je goed in bent en zet daarop in, probeer niet in alles goed te zijn.

 6. In mijn kennissenkring is iedereen veel met werk bezig. Neem meer tijd om stil te staan bij wat er in je omgaat en te genieten van kleine, dagelijkse dingen.
  In ‘vrouwelijke’ kwaliteiten op het gebied van relatie, contact, zorg, zicht op de onderstroom, ‘emotionele vaardigheden’, zit een enorme kracht die leidt tot prettiger en effectiever samenwerken voor iedereen. Ontwikkel die en zet ze zakelijk meer in.

 7. Ik word ongedurig van vrouwen die kiezen voor “een baan als hobby”, hun levensvervulling vooral thuis, hun kinderen en partner zoeken. Daarmee gaat zoveel talent verloren. Daarbij hebben vrouwen organisaties veel te brengen. Ze doen zichzelf én organisaties tekort als ze hun talenten en zichzelf niet serieus inzetten. De mix van kwaliteiten is belangrijk, niet alleen langs de scheidslijn man/vrouw.

 8. Ik vind veel vrouwen zo drammerig, op De inhoud is heel belangrijk, maar die moet je weten te verkopen aan mensen die dat niet zo vinden. Niet lullen maar poetsen, dames. Zorg ervoor dat je gezien wordt.
  Ga niet zeuren maar zoek uit wat jij kan doen om je doel te bereiken.

Geef een antwoord